ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

Πρότυπο Κέντρο Γνώσης

Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΝΩΣΗΣ αποτελείται από εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία στα εκπαιδευτικά δρώμενα εδώ και δεκαετίες. Το συγκριτικό εκείνο πλεονέκτημα το οποίο μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι αφενός η στοχευμένη μας προσέγγιση στην επίτευξη του στόχου χωρίς περιττές διαδικασίες και αφετέρου οι σύγχρονες τεχνολογικές μέθοδοι εφαρμογής στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ολιγομελή τμήματα, συμμετοχική και βιωματική μάθηση, συνεχής ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων καθώς και πλήρης εποπτεία και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας προσωπικού αποτελούν χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα εδώ και χρόνια. Γνωρίζουμε καλά ότι ο ανταγωνιστικός εκπαιδευτικός χώρος τον οποίο υπηρετούμε με συνέπεια και αξιοπιστία, δεν χωρά πειραματισμούς ή ολιγωρία. Γι αυτό και εφαρμόζουμε δοκιμασμένες λύσεις σε κάθε μαθησιακό αντικείμενο, από τις οποίες αποκομίζουμε εγγυημένο θετικό αποτέλεσμα.

Το Σύστημά μας  βασίζεται σε καινοτόμες και αποτελεσματικές πρακτικές όπως: 

Ολιγομελή και Ομοιογενή τμήματα έως επτά ατόμων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική διδασκαλία. Η ένταξη του μαθητή στο τμήμα γίνεται με βάση τη βαθμολογία του προηγούμενου έτους και μέσω διαμορφωμένων Διαγνωστικών Τεστ από το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Φροντιστηρίου μας.

Ευέλικτα Προγράμματα Σπουδών προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τους στόχους των μαθητών μας με τρόπο ώστε:
α) να καλύπτονται τα μαθήματα σε αριθμό ωρών,
β) να εξασφαλίζεται η εμπέδωση της ύλης,
γ) να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις μαθητών.

Οργάνωση διδακτέας ύλης με αυστηρά χρονοδιαγράμματα ύλης έτσι, ώστε σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη επανάληψη να επιτυγχάνεται η απόλυτη αφομοίωση των γνώσεων.

Υπεύθυνοι Σπουδών ανά Ομάδα Προσανατολισμού.

Προσομοιωτικά Διαγωνίσματα
Ο τακτικός έλεγχος αφομοίωσης της ύλης γίνεται μέσω καθημερινών τεστ και τρίωρων διαγωνισμάτων προσομοίωσης με θέματα επιπέδου πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου ο μαθητής να εξοικειωθεί με την εξεταστική διαδικασία και να αποκτήσει τεχνικές που χρειάζεται στη διαχείριση του χρόνου και του άγχους.

Διορθωτικές ενέργειες
Κατά τη διόρθωση των ανωτέρω διαγωνισμάτων, αν διαπιστωθούν κενά πραγματοποιούνται διορθωτικές ενέργειες, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως. Παρέχεται επιπρόσθετο συγγραφικό υλικό ( σημειώσεων και ασκήσεων) καθώς και διαγωνίσματα με θέματα προσαρμοσμένα ακριβώς πάνω στα λάθη που έκανε ο μαθητής στο προηγούμενο τεστ αξιολόγησης. 

Καταρτισμένοι καθηγητές
Οι καθηγητές μας μέσω της επιστημονικής γνώσης και της παιδαγωγικής επάρκειας που διαθέτουν, επιτυγχάνουν την ανατροφοδότηση και ενισχύουν τη μαθησιακή διαδικασία, προάγοντας την αυτενέργεια και εξασφαλίζοντας τη διαλεκτική σχέση με τους μαθητές.

Ενημερώσεις γονέων και κηδεμόνων
Στο Πρότυπο Κέντρο Γνώσης εκτός από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους καθηγητές, δίνουμε στους γονείς τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης με γραπτές αξιολογήσεις από τους καθηγητές μας μέσω της εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας, επιτυγχάνοντας συστηματική παρακολούθηση της πορείας κάθε μαθητή, έτσι ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις αιφνίδιας χαμηλής επίδοσης.

Συμβουλευτική μαθητών και γονέων
Οι εξετάσεις είναι μία διαδικασία στην οποία ο μαθητής πρέπει να αντεπεξέλθει και σε ψυχολογικό επίπεδο. Γι΄αυτό στο Πρότυπο Κέντρο Γνώσης δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ψυχολογική του υποστήριξη. Σε σταθερή συνεργασία με εξειδικευμένους και καταρτισμένους παιδοψυχολόγους στηρίζουμε και βοηθάμε τους μαθητές μας να διαχειριστούν το άγχος και την αγωνία των εξετάσεων. Ομοίως, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους γονείς διοργανώνοντας βιωματικά σεμινάρια και ειδικές ημερίδες. 

Σύγχρονοι χώροι σχεδιασμένοι με υψηλή αισθητική και ταυτόχρονα λειτουργικοί.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας, καλέστε στο 210.6918868 ή στείλτε μήνυμα στο info@protypokentro.edu.gr. H διεύθυνσή μας είναι: Ερυθρού Σταυρού 3 και Μαθιού Μακκά 1, Αθήνα. ΤΚ 115 26

TOP